Kunstmaand Ameland

Hoe leuk is dat!!
Ik mag de hele maand november 2018 mijn werk laten zien bij ’t Koaikers Huus op Ameland.
Ik laat daar een aantal van mijn figuratieve realistische beelden zien. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe beelden.
Zo heb ik een roodborst, ezelportret, opstijgende smient (eendensoort) en het beeld met de naam “Koudwatervrees” geboetseerd.
Een heel ander onderwerp is de Amelandse Reddingsboot. De enige historische reddingsboot die vanaf het strand van Ameland wordt gelanceerd met paarden. Een fantastisch en indrukwekkend schouwspel dat je een keer gezien moet hebben. Vooral het samenspel tussen mens en dier is hierbij fantastisch.
De bemanning van de reddingsboot is onbaatzuchtig en onverschrokken. Zij zetten bij iedere redding hun leven op het spel om in nood geraakte opvarenden en drenkelingen te redden. Dat mag best wel eens gezegd worden en een blijvend eerbetoon zou op zijn plek zijn.
Het fragment van de door mij geboetseerde reddingsboot is niet zo groot maar zou in een grotere uitvoering niet misstaan bij het Reddingsmuseum Abraham Fock op het eiland. Maar kom eerst maar eens kijken bij ’t Koaikers Huus!
Lijkt het u leuk om eens in het atelier mijn werk te komen bekijken of boetseerlessen te nemen? Dat kan! Ook individuele begeleiding of advies is mogelijk.
Vanaf 1 oktober 2018 is mijn nieuwe adres: Parallelweg 39, Hillegom