Beeld van Chuck Deely

 

 

Op 14 april 2017 maakte ik in mijn blog melding van het beeld van Chuck Deely. Ik beloofde toen “wordt vervolgd”. Gelukkig kan ik deze belofte waarmaken.
Chuck wordt niet vergeten! Zo is er tussentijds een muurschildering op de Turfmarkt vervaardigd en is er een boek van de auteur Ineke Bosman, “Chuck was in Den Haag”, begin juni 2018 gepresenteerd. Op pagina 220 van dit boek wordt melding van mijn beeld gemaakt. Tijdens de boekpresentatie kon ik nog niet definitief iets laten weten. Met planmakerijen en aanbestedingstrajecten is nu eenmaal wat tijd gemoeid. Toch heeft een journaliste van de Telegraaf een signaal opgepikt en zo verscheen er al een bericht in de krant van 19 juni jl.
Een eerste poging om het beeld van Chuck geplaatst te krijgen is afgeketst. We zijn intussen ruim een jaar verder en er is goed nieuws te melden.
Het beeld komt er!!


Chuck komt medio oktober 2018 terug op zijn vertrouwde plek onder de onderdoorgang van de Rijnstraat 8 tegenover het Centraal Station. Met de herinrichting van de onderdoorgang heeft de bouwcombinatie Rijnstraat 8 BAM kans gezien het beeld van Chuck in het plan op te nemen zodat Chuck weer onderdeel van het straatbeeld is.
Over een eventueel onthullingsmoment kan ik nog niets zeggen. Ik zeg hierbij weer: “wordt vervolgd”, maar nu met een heel ander gevoel!
Ik ben trots dat ik het beeld als eerbetoon aan Chuck heb mogen maken en dat het idee om het beeld een mooie plek te geven is omarmt.