Beeld van Chuck Deeley

Chuck is de Haagse straatmuzikant die begin januari jl. is overleden. Chuck was een icoon met een eigen unieke stem, die te vinden was onder het voormalig ministerie van VROM of in de Grote Marktstraat voor de HEMA.

Hagenees

Vrijwel iedere Hagenaar kende Chuck. Chuck was bescheiden, ingetogen en ondanks zijn lengte fragiel. Je kan hem uittekenen met zijn sluike haar, gekromd over zijn gitaar. Ik kende Chuck omdat ik een groot deel van mijn leven in het centrum van Den Haag werk. Toen het bericht van zijn overlijden mij bereikte was er eerst ongeloof maar direct ook de innerlijke behoefte om een beeld ter nagedachtenis van Chuck te maken. Ik heb via Facebook contact gezocht met de organisator van Chuck zijn uitvaart en initiatiefneemster voor een monument voor Chuck. Na overleg met hen ben ik begonnen met de opzet van een beeldje van Chuck. Niet te pompeus en opzichtig, maar gewoon Chuck.

Financiering?

Het moeilijkste is dan het vinden van de koninklijke weg om het beeld te laten financieren en geplaatst te krijgen. Goed bedoelde ideeën zijn er genoeg, mails zijn naar de betreffende gemeente ambtenaren verstuurd en inmiddels leven we nu in april, het beeld is klaar en verdient er te komen!

Wordt vervolgd.